Софиянски: Кучетата се върнаха в София, докато Бойко Борисов беше кмет

  • 05 април 2012 10:41

  • 1123
  • 3
Софиянски: Кучетата се върнаха в София, докато Бойко Борисов беше кмет
©

Няма лесно решение на проблема с бездомните кучета в София, но е нужна системна работа и мъжество да се противопоставиш на общественото мнение, защото винаги има недоволни. Това коментира в интервю за „Дарик кафе" бившият столичен кмет Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра.

Според него независимо от протестите наприродозащитници срещу действията на общината по негово време, заради мерките срещу кучетата по улицата, броят на четириногите без стопани в София е бил сериозно намален: „Започнахме работа през 1995 година от над 30 000. Нямаше и структури тогава. Системно, може би не с темповете, които удовлетворяваха хората, ги намалявахме и за тези десетина година вече бяха станали под 10 000. Вече се забелязваше отсъствието им. Борисов като стана кмет след мен направи грешката, която аз допуснах в началото. Пусна съвсем малки операционни, които просто не можеха да насмогнат кастрацията. След това беше назначен днешният министър на земеделието. Някъде в този период, още по времето на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, кучетата се върнаха доста. Почувстваха се отново добре и уютно по улиците и за съжаление засега имаме нещо, което не сме допускали дълго време".

„Кучетата излизат на улицата и стават по-многобройни, когато се влоши стандартът на живот. Поначало проблемът е труден, защото в съзнанието си хората са разделени на две. Поставете се на моето място докато бях кмет или на сегашния кмет. Както и да решиш проблема, винаги ще има недоволни. Трябва просто да се работи системно, трайно, да имаш смелостта и мъжеството да се противопоставиш на общественото настроение там, където си сигурен, че си прав. Аз съм имал много тежки моменти. Децата ми са били кълнати. Имаше лозунги пред общината „Когато куче ухапе дете, убиват кучето. А когато дете удари куче?" Това, което липсва и на местно, и на национално ниво в България по време на управлението на ГЕРБ, е работа!", смята Софиянски.

Последвайте канала на

Novini.bg
1123 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
аман!

2012.07.26 | 20:03

3
Този екземпляр да хване да се гръмне, а не да продължава да нахалства в политиката !
народа

2012.04.05 | 13:23

2
ОТ ТУК ПРИ КМЕТУВАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ МИНА КАТО ДИРЕКТОР И МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ Кучешката мафия, която години наред топи столичния бюджет без никакви резултати, е продукт на Стефан Софиянски. продължена от Бойко Борисов . Още по време на неговото управление структурата "Екоравновесие" и подчинената й администрация са мъртвородени по подобие на здравната каса и са обречени да губят парите на софиянци, пише в. "Всеки ден". Структурите са създадени от Софиянски и хората му така, че пътят на парите се проследява трудно и те потъват безследно в джобовете на природозащитници менте. "Това са милиони всяка година", коментират работещи в приюта в "Сеславци" пред всекидневника. Всички се грижат от години за животните и са наясно със схемите на властта, но всяко следващо управление се оказва безсилно да реши проблемите, защото са в самата законова рамка. От години хилядите бездомни кучета, които скитат по улиците, служат за нагушване с общински пари на редица хитри играчи от псевдоприродозащитни организации, както и от шефове на фирма "Екоравновесие". По 280 лева плаща общината за кастрация, ваксиниране и обезпаразитяване на кучетата. Много странно къде отиват тези пари, които годишно се изчисляват на милиони. Защото всеки може да направи следната сметка: кастрация при ветеринар струва 40 лева за мъжко и 60 лева за женско, обезпаразитяване вътрешно и външно струва 10–15 лева, ваксинирането пък срещу бяс струва 30 лева. Общо 110 лева максимум. Доброволци, които се грижат за четириноги в приюта в Сеславци, разкриват, че екипите на "Екоравновесие" много често прибират кучетата за ден-два, не ги кастрират, а след това връщат глутниците в съвсем различни квартали. До момента Йорданка Фандъкова е уволнила двама шефове на "Екоравновесие", но не успява да се справи с проблема. Един от начините "Екоравновесие" да се спасява от проверки е, като сключва договори с псевдоекоорганизации, които уж гарантират, че всичко в приютите е нормално. Те пък получават възможността да прибират пари от германски организации за защита на бездомните кучета по разни програми и проекти. Вместо обаче тези пари да отиват по предназначение, те се гушват от лъжливи еколози, както и от ръководството на "Екоравновесие".
sani

2012.04.05 | 13:23

1
NE MAIKATI SEE VURNALA NE KU$ETATA>>EVREIN

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини