Работниците от ОЦК - Кърджали ще блокират границата

  • 04 април 2012 15:01

  • 1012
  • 0
Работниците от ОЦК - Кърджали ще блокират границата
©

Работниците от ОЦК-Кърджали ще блокират границата, ако исканията им не бъдат удовлетворени, съобщиха от КНСБ.

Утре от 9.30 до 10.30 часа работниците отново ще блокират пътя между Кърджали и Хасково, а от 16.30 ч. ще проведат митинг-шествие. Сборният пункт на протестиращите ще бъде на колелото на Автогара „XXI век” в града. Шествието ще премине по бул. „България” до паметника на Васил Левски, където ще се проведе митинга. Митингът ще бъде подкрепен от гражданите на Кърджали, в това число работници от други предприятия, неполучили трудовите си възнаграждения.

Ако до 6 април работните заплати на металурзите не бъдат изплатени, инициативният комитет предвижда на 11 април да бъдат проведени протестни митинги в София, пред сградата на „Интертръст холдинг” АД и пред Народното събрание. Ако и тогава исканията им не бъдат удовлетворени, работниците и служителите от ОЦК – гр. Кърджали са решени да блокират най-близкия граничен контролно-пропускателен пункт.

Сделката за „Горубсо – Мадан” АД все още не е финализирана, а с тези средства трябваше да се покрият голяма част от разходите за работни заплати и осигуровки в „ОЦК” АД, гр. Кърджали, заявиха от КНСБ.

На пресконференция в централата на КНСБ президентът на конфедерацията Пламен Димитров каза, че Валентин Захариев прилага форма на рекет спрямо новите собственици на „Горубсо – Мадан” АД. В момента Захариев има искания към тях за прехвърляне на своите кредити от банките, които да бъдат погасени от новите собственици. Това е и причината да се бави финализирането на сделката за мините. Новите собственици също вече имат дължими заплати към работниците, но не могат да им ги изплатят, докато сделката не е сключена.

Последвайте канала на

1012 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини