Металурзите от ОЦК-Кърджали готови за поход към София

  • 02 април 2012 10:45

  • 1053
  • 2
Металурзите от ОЦК-Кърджали готови за поход към София
©

Ако до петък работниците от ОЦК Кърджали не получат заплати, те ще започнат протести в столицата. Това съобщи за Дарик радио Иванка Караколева от КНСБ.

Тя определи получените 325 лева от служителите на оловно-цинковия комбинат като „глътка въздух", но бе категорична, че ако до края на тази седмица не бъдат изплатени всичките им дължими пари, те ще протестират първо пред офиса на фирмата - собственик на комбината „Интертръст" Холдинг, а след това и пред парламента.

Служителите имаха намерение още тази седмица да дойдат в столицата, но са решили да дадат още една седмица отсрочка заради обещанието на премиера.

Работниците от ОЦК Кърджали протестират от началото на март заради неизплатените им заплати и лошите условия на труд в комбината. Миналата седмица собственикът на комбината Валентин Захариев обяви, че са намерени пари за заплати, но зависи от банките кредитори кога ще могат да бъдат изплатени, защото се водят преговори за обезпеченията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1053 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.04.02 | 14:00

2
В миналото един велик император е казал "Дайте на робите ХЛЯБ и ЗРЕЛИЩА и всичко ще е както трабва" Наистина така е било, но след като той починал преждевременно, следващият император намалил ХЛЯБА на рабите и станало въстанието на СПАРТАК, а след това и края на великата империя. В България се провежда експеромента "Няма хляб, а само зрелища" и ето какво се получава. Младите ще избягат, а старите ще умрат и няма да има държава България която да пречи на каквито и да е интересе. Ами политиците тогава сами ще гласуват за себе си. Господа дайте на робите ХЛЯБ защото ще стане лошо и за Вас. Харода не яде чакъл или асфалт. Кому ще са нужни тази инфраструктури когато няма да има кой да ги ползва и потдържа. А народа подивеели няма спиране, а нещата отиват на там. НЯМА ПО-СИЛНО НЕЩО ОТ ГЛАДА. Не може да работиш и да нямаш доходи за да си посрешнеш нуждите. САМО В БЪЛГАРИЯ ИМА ТОЗИ ТЕМИН - РАБОТЕЩИ БЕДНИ! Вече 90% от работещите са работещи бедни. Време е да се увеличт заплатите с 50-80% и преусмисляне на приоритетите.

2012.04.02 | 13:24

1
Нали трябваше Б.Б да се направи на голям политик в Кърджали !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини