Бизнесмен коментира има ли опасност за въглищата заради коронавируса

25 март 2020 21:45

Бизнесмен коментира има ли опасност за въглищата заради коронавируса
© Кадър: БНТ
1868 2

Кризата е голяма и е във всички сфери на живота. Нашето верую е да не съкращаваме хора. Това заяви в "Още от деня" председателят на Българската минно-геоложка камара проф. Николай Вълканов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24287

"При нас е имало много случаи на кризи. Това не е първата. 2008 - 2009 г. цените на металите бяха спаднали страшно много, сега са 40% по-ниски, но цената на металите е една синусоида и когато си в горната част, правиш много инвестиции. Когато слизаш надолу, ограничаваш инвестициите, но запазваш най-необходимите разходи и хората", заяви проф. Вълканов.

Готов е новият преработен вариант на постановлението за схемата 60:40

Той коментира още, че България е страната с най-скрити доходи, на много от работниците не се плащат осигуровки.

"При нас това го няма, ние плащаме на всички работници пълната осигуровка и имаме възможност да се възползваме от кредити"

По думите му българските банки имат достатъчно голям ресурс и всеки добър бизнесмен в такива моменти се обръща към банките. Той отбеляза, че няма затворени рудници и хора в неплатен отпуск. Всички работят, спазвайки указанията на Националния оперативен щаб.

Не сме намалили добивите, стараем се да изпълняваме месечните си планове. Имаме план кога и колко можем да намалим. Засега ще продължим да работим по този начин, няма да спираме производството, обясни Вълканов.

Той увери, че проблем с производството на въглища няма. Мините могат да произведат много повече от това, което произвеждат в момента.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24287

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1868 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2020.03.25 | 21:49

1
комунистическите вампири мрат от вируса

2020.03.26 | 00:23

2
Бг.се напълни със фолкадфийки и бизнесмени

Добави коментар

Водещи новини