Димитър Главчев: Историята с "Белене" заприлича на Танталовите мъки

  • 03 април 2012 16:42

  • 927
  • 0
Димитър Главчев: Историята с  "Белене" заприлича на Танталовите мъки
©

За проекта „Белене” трябва да се отговори само на един въпрос – защо не е подписан договорът за толкова време. Това каза на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Започнало е през 1981 г., 1989 г. се спира, като междувременно не знам защо пропускаме в този период какво се случва през 1986 г. в Чернобил, посочи Главчев.

„Не ви ли прилича това на древногръцкия сюжет от митологията – така наречените Танталови мъки, попита Главчев и обясни, че те са символ на много голямо страдание, когато нещо е толкова близо до теб, а ти все не го достигаш. Сюжетът се вписва блестящо с това, което разказа г-жа Караянчева, а тя преразказа това – какво се случва в БСП всъщност, допълни Главчев.

Според него, си струва да си помислим и над темата за ядрената безопасност освен всичко друго.

„Когато отговорят защо не е подписан договор с всички реквизити, които трябва да има един договор, като започнем от цена, тъй като едва ли нормален човек би подписал договор, в който не се знае каква е цената, която ще плати. Вместо такъв договор се подписват N на брой допълнения към едно споразумение, което е подписано през 2006 г. и всичко това продължава през годините на управлението на Тройната коалиция. От 2006 г. до 2009 г. се подписват непрекъснато различни споразумения, които единственото, което правят, е да изразходват публични средства – нищо друго – не е ясно в края какво ще се случи с проекта”, заяви Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

"Колкото до референдум – президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в имаше 10 години да инициира такъв референдум, а премиерът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на тогава имаше четири години да направи същото, за да усети стабилност и увереност и да събере сили да подпише окончателен договор по „Белене”, категоричен е Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Последвайте канала на

Десислава Станева
927 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини