Автобусите на градския транспорт в Добрич се дезинфекцират

  • 10 март 2020 14:35

  • 202
  • 0
Автобусите на градския транспорт в Добрич се дезинфекцират
©

Автобусите на градския транспорт в Добрич се дезинфекцират по два пъти на ден като превантивна мярка срещу разпространението на коронавируса, съобщиха от общината след заседанието на общинския щаб за действия при бедствия и аварии, свикан заради усложнената епидемиологична обстановка.

На шофьорите се осигуряват предпазни маски, а сред набелязаните мерки са измиване и обеззаразяване и на спирките на обществения транспорт, посочват от общината.

Наред с отмяната на всички обществени и културни събития на закрито преустановяват дейността си и пенсионерските клубове в Добрич.

Дневните центрове за деца и хора с увреждания, Центърът за обществена подкрепа и други институции, които предоставят дневна и почасова грижа, остават отворени при изискване за медицински преглед на входа и засилени мерки за хигиена на помещенията.

В Дома за възрастни хора, Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Защитеното и Преходното жилище свижданията се спират и се ограничава достъпът на външни хора. За личната хигиена на потребителите ще се следи при спазване на всички противоепедимични мерки, допълват от общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
202 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини