Терзийски: Обновихме ТОЛ системата за улеснение на шофьорите

  • 02 март 2020 08:26

  • 366
  • 0
Терзийски: Обновихме ТОЛ системата за улеснение на шофьорите
© Кадър: БНТ

ТОЛ системата спря за обновяване. Това съобщи в ефира на БНТ Георги Терзийски, председател на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура". Самата система стартира вчера, а  обновяването ѝ се налагал за улеснение на шофьорите.

От АПИ съобщияха около 8.34 ч. чрез съобщение, че работата на системата е възобновена и функционира нормално.

Според Терзийски вчера за пръв път шофьорите са започнали да купуват маршрутни карти, а системата се обновява, за да се ускори процесът и да стане по-разбираем за тях. "Има неудобство за част от потребителите, призовавам за малко търпение, но ще бъде по-удобно за тях", каза още той. 

АПИ разкри как работи тол системата часове след старта

На въпрос  защо не е бил предвиден тестов период за системата, както предлагаха превозвачите Терзийски заяви:  Системата е в търговска експлоатация от вчера и има преходен период, затова сме осигурили купуване на маршрутни карти на границата, а мобилни екипи указват на тези, които не са купили, да го направят на най-близкото място, където тази услуга се предлага.

"С превозвачите сме в постоянен контакт, ние сме активната страна. До 27-ми март ще се осигури максимално бърза възможност всички превозвачи, които желаят да се снабдят с бордови устройства и GPS - тракери да го направят", каза той.

Последвайте канала на

Novini.bg
366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини