Тровят помиярите във Варна с антифриз

  • 02 април 2012 11:05

  • 2975
  • 8
Тровят помиярите във Варна с антифриз
©

В три района на Варна - кв. "Бриз", зад стадион "Юрий Гагарин" и кв. "Галата", е разхвърляна отрова, на която да се натъкнат бездомните кучета. За това алармират природозащитници.

Според информацията това се случва за пореден път, като за "Галата" подобна "чистка" е имало само преди броени месеци. "В района на "Бриз" е разхвърлена отрова с цел да се отравят живеещите в квартала кучета, като има и опасност и за домашните, пише Народно дело.

Друга природозащитничка пък обяснява, че при предходен подобен случай бил разпръснат хляб, напоен с антифриз. "Принудихме се да купим на нашето любвеобилно куче намордник, за да го предпазваме да не изяде нещо отровно", разказва Александрина Калинова.

В района на стадион "Юрий Гагарин" пък природозащитниците се натъкнали на гранулирана отрова със синьо-зелен цвят, която е пръсната на различни места, дори в къщичките на уличните кучета. Двете пострадали сериозно животни са настанени във ветеринарна клиника, но въпреки усилията едното - Тигра, е издъхнало часове по-късно, а другото все още се бори за живота си, разказват ужасените варненци

Последвайте канала на

Novini.bg
2975 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.07.04 | 20:32

8
стига сме викали неволята а да запретваме ръкави и АНТИФРИЗА+ПРЕБИВАНЕ НА КУЧКАРИТЕ ДО КАТО МЪРДАТ!!!
Атанас

2012.04.10 | 00:13

7
Християне ти мислиш ли за децата във Дом Майка и дете. Пращаш ли есемеси всеки ден. Молиш ли се в църква за тях пращаш ли дрехи пращаш ли храна пари лекарства. Или ебеш жената и я караш да ти прави салата и псуваш съдията по време на мача. Какво каканижите тука кучетата това кучетата онова. Парното скъпо ли ти е зимата тока водата ама понеже си безсилен сега оправяш пробелимет със кучетата щото като отидеш във болницата си мълчиш във пощата си мълчиш на безиностанцията си мълчиш. Ами как иначе кой те пита къв си давай парите и изчезвай. Лесно е да скочиш на кучетата ама на Политици доктори и всякаква паплач та е страх нали. Що не гръмнеш някой депутат щото пандела нали кучетата обаче можеш котки мишки. Ей путко ти си една мърша.
Бичето

2012.04.10 | 00:13

6
Браво на Варненци ! Докато Всички не проумеят че кучетата не са равни на хората и моралните норми действащи за хората не могат да се пренасят автоматично към уличните кучета ! Ако се проведе референдум да си продължат нещата както до сега ( или както еко-защитниците искат да няма промяна и решение на проблема със помиарите ) или да се реши проблема чрез масово приспиване познайте какво ще е общественото мнение !
Атанас

2012.04.10 | 00:13

5
Ангел марин помилвал садисти някой от вас Путки да го вкара в затвора има ли не. Някой да му потърси сметка да отрови децата му има ли. Не НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ Обаче едно псе е лесно да му видиш сметката нали докато на теб друг ти я вижда ПУТКИ РОШАВИ ЗАНИМАВАТЕ СЕ С ГЛУПОСТИ
Кристиян

2012.04.05 | 16:17

4
Майчите, тоя Атанас колко е неграмотен, направо ми се плаче...колко мъка има в тая държава.
desko

2012.04.04 | 12:17

3
помярите са за бой
НАРОДЕН

2012.04.04 | 12:16

1
ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ-ГОЛЕМИ ДЗВЕРОВЕ СТЕ БЕ ВЪРНЕТЕ НА ЧОВЕКА ОЧИТЕ ДЕТО ГО ИЗПОХАПАХА ВАШИТЕ ЛЮБИМЦИ.ИЛИ ЩЕ ВЛЕЗЕТЕ В ДУШАТА НА ВСЯКО НАХАПАНО ДЕТЕ ДА ГО УСПОКОИТЕ ЧЕ ТОВА Е ХУБАВО И ПОСЛУШНО КУЧЕНЦЕ СЛЕД КАТО ТО-ДЕТЕТО ТРЕПЕРИ И НЕ МОЖЕ ДА МРЪДНЕ И КРАЧКА ОТ ПАНИЧЕСКИ СТРАХ.САМО АНТИФРИЗ С ЧЕРЕН ДРОБ-СВАРЯВА СЕ И ДА ИМ Е СЛАДКО НА КУЧЕНЦАТА ЛЮБИМИ...

2012.04.04 | 12:16

2
не се ли прецаква антифриза при варенето? не става ли само с накиснат хляб?

Добави коментар

Водещи новини