Кметът на Асеновград д-р Грудев се преклони пред безсмъртния дух на Апостола

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев поднесе венец пред паметника на Васил Левски в града. Той се преклони се пред безсмъртния дух на Апостола, като изрази своята признателност към подвига му, съобщават от общината.

Стотици асеновградчани също присъстваха и уважиха паметта на Левски.

ГЕРБ в Пловдив поднесе цветя и се поклони пред паметника на Васил Левски

Възпоменателният митинг пред паметника на Апостола в Асеновград започна със заупокойна молитва, отслужена от асеновградски свещеници. Песни и стихове, посветени на Васил Левски изпълниха и рецитираха деца от различни детски заведения в града. Слово пред присъстващите изнесе доктор Шинка Дичева – преподавател по български език и литература в МГ „Академик Кирил Попов” – Пловдив.

„Да, Левски е тук. Той остава жив, защото ние днес сме тук и сме заедно и обичаме тази земя. Той е примерът! А ние трябва да го последваме в делата и мислите. Защото Той е учителят", заявява в словото си доктор Дичева.

Последва минутка мълчание и всички присъстващи сведоха глави, коленичейки в памет на революционера. Програмата завърши с прозвучаване химнът на България и с рецитиране на възпоменателни слова, изречени някога от Апостола.

Венци и цветя пред паметника му в Асеновград положиха и председателят на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев, общински съветници, свещеници, неправителствени организации, граждани.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет