Неправителствени организации искат оставки заради псетата в София

  • 01 април 2012 16:57

  • 1673
  • 8
Неправителствени организации искат оставки заради псетата в София
©

Неправителствени организации поискаха оставката на заместник-кмета на София Мария Бояджийска.

Причината е серия от нарушения, които са довели до увеличаване на популацията на кучета в столицата. Организациите се готвят да атакуват в съда и предложението за забрана да се хранят бездомните кучета, информира БНР.


Аксиния Боснева каза, че заради неспазване на Закона за защита на животните броят на бездомните кучета вероятно вече е около 10 000 само в София. Кучетата, според представителите на организациите, трябва да се кастрират и да се връщат на местата им, за да не идват на тяхно място нови. Друго от нарушенията в София било, че общинското дружество "Екоравновесие" залавяло кучетата, които вече били кастрирани, за да отчитат дейност и така средствата за бездомните кучета се усвоявали неправомерно:

"След това, което се случи в "Малинова долина", ние искаме сега и веднага оставката на заместник кмета Бояджийска. Ако тя не пожелае да си подаде оставката, тогава кметът на София веднага да я уволни. Защото трагедията, която се случи в Малинова долина и първата с кучетата, и втората с нещастния професор е в резултат на нейните незаконни действия, както и на бездействието й да изпълнява Закона и останалата част от нормативната база на Република България", заявиха от неправителствените организации.

Те се застъпиха за социализирането на кучетата, вместо затварянето им в приюти. Докато не се спре това изхвърляне безконтролно на животните, колкото и да кастрираме, колкото и да избиваме, нищо няма да се промени.

Неправителствените организации посочиха, че нарушение има и в други градове на страната, казаха техни представители.

Те ще изпратят и протестно писмо до Европейската комисия за незаконните действия на някои български общински управи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1673 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Xисто

2012.04.02 | 18:05

8
Чета и не вярвам на очите си-колко много озлобени и агресивни хора живеят в България!!!Отново на дневен ред е тълпата, същата тази сива маса от недоучени и не постигнали нищо в живота си хора, които застават зад всяка подходяща разрушителна кауза. Защото не могат да накажат тези, които ги доведоха до мизерия и скотски живот, сега са им виновни или "кучетата" или "учителите"!!!В тази държава е така, беззащитните винаги са на мушката!!!! Дайте сега да "убиваме" да "разчистваме" да пометеме тая "кучешка сган"!!!!Ние великите, собствениците на планетата, тези които решават кой да живее и кой да умре, които не искаме да си признаеме колко сме лоши и психично увредени!!!Кучетата ли донесоха войните и страшните болести като "СПИН", те ли превърнаха "убиването" на беззащитните диви животни в "аристократичен спорт"!!!Да ,станалото е ужасно-нападнат е човек и е пострадал!!!Аз подкрепям исканията на неправителствените организации да се иска отговорност от "виновните хора"!!!Тези, които не съумяха хуманно и по човешки да решат проблема с бездомните кучета. Погледнете какво става с природата ни, колко са болни вече хората, отровени от" научно-техническия прогрес" Вижте природните катаклизми, които искат нещо да ни кажат, защо не си зададете въпроса как са нашите деца? Защо са толкова болни и агресивни? Какви са ценностите на народа ни и какво бъдеще има тази маса хора, които останаха да живеят тук? За всички страдания все кучетата ли са виновни или те трябва да станат поредната изкупителна жертва, защото те не говорят, не могат да се защитат и е най-лесно да си го искараме на тях!!!!!Чета цинизми, гадости и виждам степента на опростачмане на обществото ни! Сега всеки простак има право на трибуна и право на глас!!!!Господ да пази България, защото е в голяма беда!!!

2012.04.02 | 14:50

7
Да ви еба мамата проста, да ви еба и боклуците комплексарски!!! Който за нищо не става се мъчи да се "реализира" в тези педалско-курвенски НПО-та! Горещо се моля това да се случи и на някой от вас, олигофрени несайдисани!!!
pe6o

2012.04.02 | 14:49

6
Napulno sa pravi horata ot tezi organizacii, ne naprazno opita v Bulgariq 6te ni izbode o4ite,no koi da gleda vseki e purvosignalno jivotno. No kakvo da komentira 4ovek samo razmirisva nqkoe laino.
asd

2012.04.02 | 14:49

5
Хората са отговорни за поведението на кучетата. Нали те са по-висшият вид. Те са разумните. Необходимо е спазване на закона. Хората които хранят кучета и казват че се грижат за тях са престъпници. Кучето е социално животно то не е създадено да живее без грижата на човек. Всеки ,който се грижи за кучета трябва да е отговорен за тях. Да ги ваксинира,обезпаразитява, разхожда, да ги храни по подходяш начин. Не е грижа да подхвърлят на животното хранителни остатъци на улицата и да викат аз обичам кучета. Човека е отговорен за действията си, а кучетата са само животни и имат съответните нужди. Престъпното отношение на хората ги прави опасни.
Mamuca

2012.04.02 | 14:48

3
За всичко се съгласявам, освен частта за хората, които хранят улични кучета. Кучетата озверяват когато са гладни. Ако никой не ги храни какво се предполага че ще ядат? Инъче да, трябва да се приберат в приюти временно и ако не бъдат осиновени да кажем до 6 мес, да се унищожават по хуманен начин. Предварително да се тестват за агресия и агресивните да се унищожават на момента. Също болните. Всички домашни кучета да се регистрират и да се сложат микрочипове. Масова кастрация на домашните кучета. Който малко разбира от кинология знае, че породисти се водят само кучетата с РЕГИСТРИРАНО родословие. Всички останали са помияри и дори и да имат някакви белези за порода, те не са ценни за разплод. Когато си взимаш куче за домашен любимец това не те прави развъдчик. Стоп на безотговорните стопани. Кучетата и котките в тази държава са твърде много. Кастрацията трябва да се предлага масово от ветеринарите. Глоби за стопани изхвърлили кучетата си. Глоби за нехуманно отношение към животните. Глоби за комплексарите организиращи кучешки боеве. Ето събрахме парите за приютите.
Препагил

2012.04.02 | 14:49

4
Вие - дето се грижите повече за кучетата, а за бездомните деца нехаете - за което Господ да Ви накаже - що не се наредите на работа в кучкарвиците, за да тръгне там работата по вашия интерес, ами като платени оплаквачи на живи псета само се престаравате да плюете по службите и да оплюва България по света! Дано наличните глутници изядат живи ваши деца и роднини, за да разберете, че всеки може като вас само да върти пръст отстрани и да намира кусур на работата на другите, без да свърши и троха работа за това, за което се прави на загрижен....
Тенчо

2012.04.02 | 14:47

2
Аз предлагам следната система. Затваряме озверелите кучета заедно с всички така наречени "екоорганизации" за защита на животните в една клетка. Да видим какъв ще е резултата. Явно някои хора трябва да се събудят от съня, в който живеят и да погледнат реалността. Защо като сте такива "природозащитници" вие от платените НПО-та, не обелвате и дума за дивите животни, за това че Батков гледа мечки за отстрел незаконно? Че диви животни масово се трепят извън ловния сезон? Кога ще чуем започнем да говорим истини за истинските проблеми???

2012.04.02 | 11:26

1
Ей гадини нищожни НПО-та!Оправихте хората,че сега за кучетата мислите.Винаги е имало улични кучета.Помня като дете един ден ги събраха и напълниха един огромен трап с тях ,а кожите ....кожите ги носят тези от НПО...курви и педерасти.Хиляди деца живеят много по зле от кучета ,но никой не се замисля за тях .Кучетата ли ще работят утре?

Добави коментар

Водещи новини