Нерегламентирана площадка за отпадъци разкри министър Димитров до Силистра

  • 16 февруари 2020 20:03

  • 1436
  • 2
Нерегламентирана площадка за отпадъци разкри министър Димитров до Силистра
© МОСВ

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и днес направи извънредна проверка на нерегламентирана площадка за отпадъци в село Калипетрово, Община Силистра, съобщиха от министерството на околната среда и водите.

В проверката участваха представители на ОД на МВР-Силистра и Окръжна прокуратура, Областна администрация Силистра и РИОСВ-Русе.

На място е констатирано, че в непосредствена близост до регламентирана площадка, стопанисвана от дружеството „Надин 22“ ЕООД има струпани големи количества отпадъци от пластмаса, хартия, опаковки и др., които са извън разрешената за тази дейност територия. Дружеството има издадено разрешение за дейности с отпадъци само за площ от 3 декара. Проверката на скиците на имота в Областна администрация показа, че замърсените терени са публична държавна собственост.

Министър Димитров: Започва товаренето на 54 контейнера с италиански боклук

Министър Димитров разпореди на РИОСВ Русе да бъдат извършени допълнителни проверки на базите на „Надин 22“ ЕООД, както и да бъде проверен произходът на отпадъците. Спрямо фирмата ще бъдат предприети административно-наказателни мерки. Ще бъде издадено и предписание за почистване на замърсените терени в кратки срокове.

Министърът обсъди с участниците в проверката необходимостта от законодателни промени, които да регламентират отговорностите на операторите и нарушителите да бъдат спирани.

Емил Димитров: Коминът да си пуши, но без да трови хората

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1436 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гербераст

2020.02.16 | 23:13

2

герберастята знаят колко била сивата икономика и контрабандата. неща дето са скрити покрити и няма от къде да ги знаят ако не ги въртят самите те. но иначе за стотици хиляди тонове боклуци влезли с влакове, тирове и кораби - незнаят, не чули, не видели и т.н.

ххх

2020.02.16 | 21:25

1

Акция срещу боклукчиитев цяла България

Добави коментар

Водещи новини