Кметът на Бобов дол след срещата с Гешев: Държавата не стои настрана от проблемите на хората

  • 14 февруари 2020 07:20

  • 808
  • 3
Кметът на Бобов дол след срещата с Гешев: Държавата не стои настрана от проблемите на хората
© Булфото (архив)

Изключително доволна съм от вчерашното посещение. Видя се, че държавата не стои настрана от проблемите на хората. Имам доверие в главния прокурор Иван Гешев и министърът на околната среда Емил Димитров. Това заяви пред камерите на БТВ Елза Величкова, кмет на Бобов дол.

Припомняме, че вчера главният прокурор, екоминистърът и вътрешният министър направиха проверка в община Бобов дол за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. След едночасова среща с представителите на местната власт Гешев заяви пред журналисти, че има няколко проблема. Единият е със замърсяването на въздуха - гори се боклук заедно с въглища в ТЕЦ "Бобов дол".

Вчера стана ясно още, че Върховната административна прокуратура (ВАП) е възложила на министъра на околната среда и водите Емил Димитров извършването на незабавна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от страни от Европейския съюз (ЕС). Обект на проверката следва да бъдат: ТЕЦ „Бобов дол“, ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Сливен“ и ТЕЦ „Перник“. Всичките ТЕЦ-ове са собственост на бизнесмена Христо Ковачки.

Гешев с незабавна проверка за горене на отпадъци в ТЕЦ-овете на Ковачки

"Тук имаме и проблем с тежкотоварните автомобили, които напукват настилките и къщите на хората. Имаше издадена заповед за спиране на ТИР-овете през Бобов дол, но тя отпадна в съда. Главният прокурор обеща, че нещата ще се променят", каза още тя.

"Жителите виждат прахта, която идват от ТЕЦ-а. Децата дишат пепел, в цялото село има прах. Оттук натам смятаме, че нещата ще се променят", допълни Васил Васев, кмет на Големо село. 

"Вчера беше хубав ден за гражданите на Бобов дол и общината. Година и половина се борихме с проблемите. Дойде време държавата да си каже тежката дума", коментира кметът на Мало село. 

"Главният прокурор беше категоричен, че боклуци повече в ТЕЦ Бобов дол няма да се горят", разкри Милчо Михайлов, кмет на село Мламолово. 

Министър Димитров: Само един ТЕЦ има право да гори отпадъци - този в Сливен

Последвайте канала на

Радина Лазарова
808 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
123

2020.02.14 | 13:19

3

А защо кметицата три и половина години траеше като пръднала и преди половин година се обърна срещу Ковачки. Или до като лапаше и беше добре, но като я от биха олеле.

Валери Иванов

2020.02.14 | 09:28

2

Държава стой и натиска хората лошо управление на държавата.27 милиони 13 километра за вода.Хора с увреждания 150 лв.Полицай крадът.Неработеща администрация.Закрила на детето продава деца.Хубава държава

Георги Бонев

2020.02.14 | 09:00

1

Еййй боклуциии. На тази статийка комнтари не може ааа. Хахахахаха

Добави коментар

Водещи новини