Министър Димитров: Само един ТЕЦ има право да гори отпадъци - този в Сливен

  • 13 февруари 2020 16:14

  • 1263
  • 3
© МОСВ

От четирите проверни ТЕЦ-ове само един има право да гори отпадъци - този в Сливен. Там се горят отпадъците на София. Другите нямат право. Тук имаха лиценз, но нямат пречистватели и той им бе отнет. Това заяви в община Бобов дол министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и, който заедно с главния прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов направиха провериха за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. 

Припомняме ви, че рано тази сутрин стана ясно, че Върховната административна прокуратура (ВАП) е възложила на министъра на околната среда и водите Емил Димитров извършването на незабавна проверка за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, внесени от страни от Европейския съюз (ЕС). Обект на проверката следва да бъдат: ТЕЦ „Бобов дол“, ТЕЦ „Брикел“, ТЕЦ „Сливен“ и ТЕЦ „Перник“. Всичките ТЕЦ-ове са собственост на бизнесмена Христо Ковачки.

"Докато не се поставят филтри, ТЕЦ-овете няма да имат право да горят отпадъци", каза още той. 

Гешев за Божков: Той е най-богатият и най-опасният българин

"Бях много пъти в ТЕЦ “Бобов дол”. Не установихме да се горят отпадъци там, но те са на 24-часов контрол", допълни Димитров. "Надявам се до 10 дни проблемите с РДФ боклука да приключи", коментира екоминистърът. 

По отношение на язовир "Дяково", Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и заяви, че той се пълни ежедневно по 4-6 см, което не се е случвало от 8 месеца. "Предполагам, че около 3 милиона литра ще се напълнят за следващите 2-3 месеца, а когато нивото стигне определена граница, ще даваме и на заводите. Дотогава ще има вода само за питейно-битови цели", разкри той и допълни, че се били открити 29 незаконни байпаса.

"Смята да поканя собственика на четирите ТЕЦ-а, за да му разясня какво точно искаме от него, какво точно трябва да се случи. А, ако това не се случи, ще има последствия", категоричен бе Димитров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1263 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.02.13 | 18:23

3

И Т ЕЦА НА ДОГАН ЩЕ ГОРИ ОТПАДЪЦИ МИНИСТРЕ НА СОКОЛА НИКОЙ И ГЪК НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ

сетила се

2020.02.13 | 17:44

1

сетила се мара да се побара. гробарята вкараха в бг хиляди тоново с жп и кораби. сега се правят на ударени. не чули, не видели. ако не беше станал скандала щяха да си правят далаверката, а ние да мрем от рак.

2020.02.13 | 17:53

2

Тъпанар.

Добави коментар

Водещи новини