МВР на извънредна среща с охранителните фирми

  • 13 февруари 2020 06:47

  • 1427
  • 2
МВР на извънредна среща с охранителните фирми
© МВР

Извънредна среща на МВР с фирмите, които охраняват банкови клонове. Причината - серията грабежи от последните дни, при които само в София от 2 банкови клона бяха откраднати близо 30 хиляди лева.

От вътрешното министерство ще посъветват финансовите институции да предприемат по-засилени мерки за сигурност. Има възможност също и временно полицията да осъществява охрана на банковите клонове.

Междувременно продължава издирването на обирджиите, които нападнаха офис за касови разплащания във Враца. Въоръжените с ножове мъже заплашили служителката на касата и откраднали около 5 хиляди лева.

Младен Маринов със спешни мерки след поредния банков обир в столицата

NOVINI.BG припомня, че вътрешният министър Младен Маринов събра професионалното ръководство на МВР на спешна среща след последния банков обир вчера. Освен насоките на конкретните разследвания, които води полицията, са били обсъдени и конкретни мерки в две направления - мащабна проверка на физическата и техническа охрана на банковите клонове в страната, както и мероприятия за засилване на тяхната сигурност и превенция на евентуални бъдещи посегателства.

Вчера в СДВР е получен сигнал за извършен грабеж в банков клон в София. Според първоначалните данни маскиран мъж нахлул в обекта, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута. Няма данни за пострадали. По непотвърдени данни откраднатата сума е в размер на 11 000 лева.

Преди три дни клон на банка на бул. "Мадрид" в центъра на София също беше ограбен.

Извършителите все още не са установени.

Novini.bg
1427 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
иван

2020.02.13 | 08:04

1

за 600 лв. да ги гърмят ли ?

2020.02.13 | 12:12

2

А ми да си потърсят по-доходна работа, а не да се протягат по цял ден. Той мързела не мори, той мъчи.

Добави коментар

Водещи новини