Търсят и с дрон изгубените в Стара планина баща и син

  • 09 февруари 2020 08:18

  • 5772
  • 2
Търсят и с дрон изгубените в Стара планина баща и син
© Getty Images/Guliver

Днес е последният ден на акцията в  Стара планина, която има за цел да открие изчезналите баща и син. Тя преминава при сурови условия. На връх Ботев е минус 25 градуса.

За първи път се включват и военни в акцията. 15 военнослужещи поеха към върха с дрон, за да обхванат по-голям периметър, съобщава Нова телевизия.

Съботният ден бе белязан от инцидент - спасител на службата падна в ледените води на Тунджа, за щастие не е пострадал.

Безуспешно остава издирването на бащата и сина, изчезнали в подножието на връх Ботев

Наш колега падна във водата, намокри се качествено. Рискът от такива инциденти съществува, слава Богу, се размина с това. Има смисъл да се оглеждат такива по-труднодостъпни местал. Намират се следи на места, за които не можем да кажем дали са техни. Възможно е да са там, но да не ги виждаме, заяви директорът на ПСС Емил Нешев.

Днес спасителите и военнослужещите ще обходят малък, но опасен периметър около река Тунджа. Опитните спасители казват, че шансовете стават минимални, но близките не губят надежда.

Последвайте канала на

Novini.bg
5772 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.09 | 09:52

2

Къде са тръгнали на войната си зимно време с гуменки и като не познават района???Ако имаха малко акъл в простите кратуни сега нямаше толко хора и техника да мръзнат в студа заради тях.

Иван

2020.02.09 | 09:35

1

Вече е късно,за някои се използват всички сили за други ?

Добави коментар

Водещи новини