Проектът "Св. Неделя" - един от най-интересните в световен мащаб за архитектите

  • 05 февруари 2020 08:53

  • 726
  • 1
Проектът "Св. Неделя" - един от най-интересните в световен мащаб за архитектите
© Уикипедия/ Света Неделя

Aрх. Массимилиано Фуксас и главният архитект на София Здравко Здравков разказаха в студиото на Нова телевизия какъв е проектът на площад "Света Неделя" в София.

Припомняме ви, че студио ''Фуксас''спечели конкурса за реновиране на площада.

Площад "Света Неделя" трябва да свърже пешеходните пространства, които започват през пл. "България", през реконструирания бул. "Витоша" до църквата. Очаква се проектът да е готов през 2021 г.

„Аз идвам в София, но и София идва при мен“, разказа Фуксас

„Този проект е най – важният за моета архиртектурно студио – защото става въпрос за центъра на един град, който е с историческо минало, за трафика на един град“, обясни той и поясни: „Затова смятаме, че това е един много важен проект“.

„В света няма толкова интересни проекти като този, който обединява нуждите на хората и историята“, категорично заяви арх. Массимилиано Фуксас.

Дървета няма да се режат, растителността ще бъде изцяло запазена. Това потвърди и арх. Здравков. А арх. Фуксас заяви, че закон за студиото му е дървета да не се режат, а засаждат.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
726 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Реалист

2020.02.05 | 09:09

1

Като Графа ще е на 100% откраднати 10 милиона и после на ремонта, ремонт ще правим. Това прави тая мишка Фандъкова и крадците от ГЕРБ

Добави коментар

Водещи новини