Вижте каква е българската политика за децата

  • 04 февруари 2020 13:18

  • 556
  • 2
Вижте каква е българската политика за децата
© Булфото (архив)

Българската социална политика не работи по разделянето на деца от семействата, напротив, работим, там където има възможности за превенция на изоставянето, да направим всичко възможно детето да остане в семейството. Това подчерта пред журналисти социалният министър Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е по повод протеста, насрочен за утре пред социалното министерство.

Сачева каза в отговор на въпрос, че СЕТА е споразумение, в което не се третира по никакъв начин нищо, свързано със социалните услуги или с неправителствени организации, пише БНР.

Търговските споразумения се отнасят до свободната търговия и нямат нищо общо със социалните услуги, отбеляза тя. Сачева отново обясни, че Законът за социалните услуги дава възможност да бъде създадена национална карта за социалните услуги, като с нея търсенето и предлагането ще бъдат регулирани от държавата. Самият факт, че ще бъдат регулирани, означава, че няма да има свободен пазар, посочи тя и уточни, че чуждестранните доставчици на социални услуги, включително и европейските, след шест месеца от началото на дейността си ще подлежат на лиценз.

Тя определи притесненията в тази посока като напълно неоснователни и допълни, че неправителствените организации, които изпълняват социални услуги, са юридически лица с нестопанска цел, които нямат право да формират печалба, тоест няма изобщо как да се говори за търговия и пазар.

МТСП работи с общини, тоест сключва договори с общините и общините могат да делегират услуги на НПО, така че нито в Закона за социалните услуги, нито в СЕТА, има нещо, което може да притеснява някого, посочи Сачева.

Тя допуска, че в протестите има политически подтекст.

 

Социалното министерство започва проверка за нередности в дома за хора с деменция в с.Горско Косово

 

Деница СачеваДеница СачеваДеница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е информира, че през април ще бъде предложена промяна в Кодекса на труда и една от мерките е свързана с извънредния труд. В момента конкретните предложения се дискутират от работна група.

Последвайте канала на

Десислава Станева
556 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.02.04 | 14:31

2

Това е натоварено заглавие. Не ми харесва :/

Бонара

2020.02.04 | 14:22

1

Няма Такава,!

Добави коментар

Водещи новини