Български войници участваха в многонационално учение в Германия

  • 03 февруари 2020 16:24

  • 476
  • 1
Български войници участваха в многонационално учение в Германия
© Министерство на отбраната

Военнослужещи от Единния център за начална подготовка в гр. Плевен участваха в тактическото учение "Сила срещу сила" ("Force on Force") в рамките на многонационалната ротационна подготовка "Combined Resolve XIII", съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Тя се провежда на полигона на Многонационалния център за съвместна подготовка на Сухопътните войски на САЩ в Европа в Хоенфелс, Германия, и в нея са включени 90 български военнослужещи с 10 бойни бронирани машини на пехотата.

На българската рота, която в рамките на подготовката е част от американски батальон, бяха поставени задачи по отбрана на ротен опорен пункт в планинско-гориста местност. Военнослужещите изпълниха и блокиране, прочистване, овладяване на обект и охрана на командно-наблюдателния пункт на батальона. В изпълнението на задачите участва и 2-ри механизиран взвод с командир капитан Иво Кирилов. Бойните действия се водеха в планинско-гориста местност с усложнен от климатичните условия терен, денем и нощем в условията на използване от противника на оръжие за масова поразяване.

Започна българо-американската военна подготовка "Combined Resolve XIII" в Германия

Командирът на ротата капитан Евгени Петров получаваше задачите си за изпълнение от командира на батальона подполковник Бендер. Ротата изпълни успешно всички поставени задачи, се казва в съобщението на пресцентъра на МО.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
476 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.02.03 | 18:36

1

Участваха с руско оръжие-БМП-Бойна Машина на Пехотата....

Добави коментар

Водещи новини