Започна двустранното ротно тактическо учение „Lions Land- 2019”

  • 21 октомври 2019 15:57

  • 392
  • 1
Започна двустранното ротно тактическо учение  „Lions Land- 2019”
©

Двустранно ротно тактическо учение „Lions Land – 2019“ започна днес, 21 октомври, с участието на военнослужещи от сухопътните войски на България и Сърбия. То се провежда в учебен център „Сливница“ в периода 21 - 25 октомври 2019 г. и в него от българска страна участват 150 военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград.

Целта на учението е повишаване на способностите и оперативната съвместимост на участващите формирования при провеждане на съвместни операции, както и укрепване на доверието между двете нации за повишаване на стабилността и сигурността в региона. Двустранното учение беше официално открито днес на строевия плац на 78-и батальон за осигуряване – София от командира на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев.

В обръщението си към участниците той изрази увереност в отличната им бойна и физическа подготовка.

„Учението „Lions Land - 2019” ще даде възможност на военнослужещите да надградят своите знания, умения и компетенции, да създадат трайни приятелства и да защитят честта на своята нация“, заяви той. В тържествената церемония участва и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.

Последвайте канала на

Novini.bg
392 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Антей

2019.10.22 | 00:12

1

Боже мили, до там ли ни е вече армията да пишем че ще провеждаме ротно учение...... СРАМ, срам ме е..... Явно нямаме повече войници за - батальонно, полково, бригадно, дивизионно или армейско учение...... ДО КЪДЕ СМЕ Я ДОКАРАЛИ САМО СЛЕД 29 години ДЕМОКРАЦИЯ...... БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини