Български журналист от Радио Пекин разкри има ли паника заради коронавируса

  • 28 януари 2020 08:10

  • 923
  • 0
Български журналист от Радио Пекин разкри има ли паника заради коронавируса
© Getty Images (Архив)

Ситуацията в Китай остава изключително сериозна заради коронавируса, с който към момента са заразени 4535 души. Починалите са 106, а излекуваните - 60.

"Повече от половината болни са в централната провинция Хубей - над 2700 души, а 1590 от тях са в град Ухан. Там е и най-голям броят на починалите - 100 към момента. В други 5 провинции, 3 от тях граничещи с Хубей, заразените са между 100 и 200 души, а за всяка останала провинция в страната те са от около 80 до 100. За останалата част на Китай с изключение на провинция Хубей до момента броят на починалите е 6 души. Заразените в 22-милионната столица Пекин са 80, а в Шанхай 66. Според китайските здравни власти като цяло епидемията се намира в сериозен стадий", каза  в сутрешния блок на БНТ Тодор Радев, журналист в Пекин.

 

Българска студентка, блокирана в Китай: Ухан е пуст като София по празниците

 

В момента се работи усилено по създаване на ваксина, но това е новина, която ще следим успешно в следващите дни, съобщи той.

По думите му много хора правят сравнение с епидемията от торс през 2003 година. "Но сега властите показаха, че са си научили урока. Мерките са мащабни, а някои от тях са драконовски дори", заяви Радев. Той разкри, че една от мерките е свързана с това работодателите да съобщават всекидневно дали има промяна в броя на служителите им.

Той разкри, че една от мерките е свързана с това работодателите да съобщават всекидневно дали има промяна в броя на служителите им. По няколко пъти на ден се обработват обществени сгради с дезинфектанти. Навсякъде се провежда кампания, за да се запознаят хората как да се опазят.

 

106 са вече смъртните случаи от новия коронавирус в Китай

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
923 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини