Летище София се включва в "Часът на Земята"

  • 29 март 2012 15:03

  • 892
  • 0
Летище София се включва в "Часът на Земята"
©

За поредна година Летище София ще подкрепи „Часът на Земята”, една от най-сериозните световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните аномалии.

Под мотото „Аз правя, ти действаш“ кампанията цели лично ангажиране с опазването на света, в който живеем и задава въпроса "Какво би направил ти самият, за да опазиш планетата?". Като един от най-значимите за страната транспортни възли, Летище София се стреми към подобряване на предоставяните услуги, както за постигане на по-високи икономически резултати, така и с грижа за околната среда. На предизвикателството "Какво би направил ти самият, за да опазиш планетата?" екипът на столичния аеропорт отговаря с въвеждането на разделно събиране на различни видове отпадъци на територията на летищния комплекс.

Според интегрираната система за управление на качеството и на околната среда, регламентирана от международните стандарти ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004 и в синхрон с целите на националната политика, „Летище София” ЕАД оптимизира ефективността на използване на ресурсите, действията за намаляване на замърсяването на околната среда, инвестициите за управление на дейностите с отпадъци. От началото на март тази година, служителите на летището събират в специални жълти контейнери офис хартия, каталози, брошури и вестници за рециклиране, а в сини контейнери се отделят използваните стари тонер касети. Предвидени са и съдове за събиране на алкални батерии.

От 30 март (петък) пътниците, гостите, посетителите и наематели на аеропорта също могат да се присъединят към инициативата за опазване на околната среда. За целогодишно ползване, в обществените зони на двата терминала са поставени контейнери за събиране на хартия, пластмаса и метал, с цел ефективно рециклиране. На информационните гишета на Терминал 1 и Терминал 2 има и прозрачни съдове за малки батерии от телефони, мобилни компютри и фенерчета, използвани често в ежедневието.

С редуциране на осветлението на територията си от 20:30 ч. до 21:30 ч. в събота, Летище София припомня, че човек не е наследил Земята от дедите си, а я е взел назаем от децата си. Тя е в ръцете ни и трябва да я опазим чиста.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
892 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини