Чепеларе празнува 142 г. от Освобождението

  • 16 януари 2020 16:04

  • 599
  • 0
Чепеларе празнува 142 г. от Освобождението
© Булфото (архив)

С тържествена церемония Чепеларе отбеляза 142 г. от освобождението си от османска власт. Жителите на родопския град празнуват своята свобода на 16 януари, на този ден преди 142 г. са посрещнати руските войски в Чепеларе. На тържествата присъстваха кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, областният управител на Смолян Недялко Славов, председателят на ОбС- Чепеларе Пантелей Мемцов.

"Така както предците ни проляха кръвта си, за да извоюват свободата ни, това се изискваше от тях тогава и те го направиха, то днес наш морален дълг, въпрос на чест и почит към паметта им е да се обединим в името на идните поколения и тяхното бъдеще тук", заяви в поздравлението си към жителите на Чепеларе областният управител Недялко Славов.

Отбелязваме 142 години от Освобождението на София

"За свободата трябва да се полагат ежедневни усилия. Демокрацията ни гарантира свободата на избор, свободата да пътуваме и общуваме, дали да се образоваме и развиваме професионално, но тези права са обвързани и с отговорността към собствената ни съдба, към съдбата на близките, обществото и държавата ни", допълни областният управител.

Свещеник Апостол Аролски отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите във войната за Освобождението, предаде БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини