Отпускат средства за борба с последиците от болестите по животните

  • 16 януари 2020 13:42

  • 171
  • 0
Отпускат средства за борба с последиците от болестите по животните
© Pixabay

Над 75 млн. евро ще отпусне на кандидат-бенефициенти през тази година управляващият орган на Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.,Областен информационен център – Благоевград, предаде БНР.

През 2020 г. е предвиден целеви прием на проекти по подмярка 5.1.

„Подкрепа за инвестиции в превантивни мерки, насочени към ограничаване на последствията от вероятни природни бедствия, неблагоприятни климатични явления и катастрофични събития“.

По нея приоритетни ще са проектните предложения, които се реализират в райони в близост до зони в епизоотична обстановка, такива с по-висок риск от инфекциозни заболявания, както и за вече пострадалите животновъдни стопанства. 

В седем села в област Търговище има африканска чума по свинете

Предвиденият прием е в периода февруари – март 2020 г., като общият бюджет по процедурата е 23 млн. евро. Максималният размер на едно проектно предложение за частни стопани е 700 хил. евро за кандидати, отглеждащи свине, 500 хил. евро за отглеждащи птици и 200 хил. евро за стопанства с дребни преживни животни. 

Във връзка с усложнената епизоотична обстановка, по мярката ще могат да бъдат закупувани и животни за възстановяване на стопанствата, засегнати от инфекциозните заболявания, съобщиха от ОИЦ – Благоевград.

Последвайте канала на

Novini.bg
171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини