Кметът на Асеновград извърши оглед на дейностите при свлачището под НПК Асенова крепост

  • 14 януари 2020 16:55

  • 348
  • 0
Кметът на Асеновград извърши оглед на дейностите при свлачището под НПК Асенова крепост
© Община Асеновград

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев извърши оглед на дейностите при свлачището при НПК Асенова крепост, съобщиха от пресцентъра на общината.

В рамките на последните два дни там бяха извършени инженерно-геоложки проучвания. Сондажна машина взе 9 броя проби от земната маса, с цел да се установи до каква дълбочина ще бъде най-подходящо да се извърши укрепването, за да се прекрати свлачищният процес в този район.

Въвежда се временна организация на движението по път Асеновград - Лясково

„Голяма част от територията на нашата община е с карстови почви. Така, че това свлачище не е необичайно явление. Важно е, че Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане отпусна 460 000 лева за укрепване на този етап от пътя за НПК Асенова крепост, който води и до трите села Лясково – Яврово - Добралък”, припомни Грудев.

Почистват нерегламентираните сметища в Асеновград

Той уточни, че междувременно тече и процедура за избор на изпълнител. Днес е получено и одобрение от КАТ-Пловдив за организация на движението и предстои да бъде монтирана предварително закупената с общински средства светофарна. Уредба. Модулите й ще бъдат поставени в двата края на пътя при срутения участък.

Филип Епитропов
348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини