Катастрофите, причинени от шофьори без опит - най-притеснителни за полицията

  • 14 януари 2020 14:27

  • 792
  • 0
Катастрофите, причинени от шофьори без опит - най-притеснителни за полицията
© Булфото (архив)

Пътна полиция предупреждават за мъгла и лед по пътищата в страната. Усложнените метрологични условия предизвикаха и поредица от катастрофи в последното денонощие.

В няколко района на страната има мъгли.

 

Гъста мъгла намалява видимостта на автомагистралите „Тракия“ и „Марица“

 

Зачестяват и инцидентите с млади шофьори, които имат малък стаж зад волана. Последният такъв е на 18-годишно момиче с 6-месечен стаж. Тя е извършила четири тежки нарушения. Установено е, че тя е употребила и амфетамини. В момента се бори за живота си.

Близнаков припомни и случай от уикенда, при който 19-годишен водач самокатастрофира на пътя Плевен-Троян, пада в пропаст и загива, като е открит два дни след инцидента.

 

19-годишен младеж е открит мъртъв след катастрофа в Ловеч

 

От Пътна полиция съветват родителите да пътуват с децата си в първите месеци след взимане на книжка, за да се уверят, че са достатъчно подготвени. Според инспектора много са факторите точно новите шофьори да допускат тежки инциденти, но основният е липсата на дисциплина.

От полицията обръщат внимание, че въпреки липсата на сериозни снеговалежи пътищата са коварни, защото в сутрешните и вечерните часове може да има поледици. Друг проблем са мъглите, с които малко шофьори се съобразяват.

От началото на годината до днес в страната са станали над 170 тежки катастрофи с повече 13 загинали и над 200 ранени.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини