Трусове в държавата заради Перник: Ще има ли нови министерски оставки?

  • 13 януари 2020 08:14

  • 1360
  • 0
Трусове в държавата заради Перник: Ще има ли нови министерски оставки?
© Кадър Bulgaria ON AIR

Доц. Румяна Коларова и проф. Антоний Тодоров коментираха в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR трусовете в държавата – арестът на министър от кабинета „Борисов 3“, внасянето на вот на недоверие срещу правителството.

Според проф. Тодоров няма да се успокои обществото след този арест, но по думите на доц. Коларова – това ще внесе успокоение.

 

Министър Нено Димов е задържан за 24 часа

 

„Кризата с водата в Перник е твърде дълбока и се нуждае от мерки“, обясни Антоний Тодоров.

Доц. Коларова заяви от своя страна, че ѝ е трудно да си представи, че министърът стопанисва язовирите в страната. „Това е първото нещо, което трябва да се коментира“, добави тя.

„То е ясно, че по закон има човек, който носи отговорност, но ако това наистина е министърът – това е беззаконност“, каза доц. Румяна Коларова и добави: „Има различни функции, министърът може да носи друга по вид отговорност, но за стопанисване...“.

 

 

Проф. Тодоров заяви, че когато се задава някакво голямо бедствие не е сериозен аргумент той да се неглижира заради една загуба на избори.

Според  него отговорност за кризата с водата в Перник носи и МРРБ. Той е на мнение, че е напълно възможно да се стигне до още една министерска оставка.

 

Ще има ли дъжд от министерски оставки?

 

Относно вотът на недоверие -  "Драматургията в това правителство и в този парламент малко е въображаема", обясни Коларова. „Воля“ от самото начало е подкрепяща партия. Каквито и да са разговорите между Корнелия Нинова и „Воля“ - смяната не е толкова лесна“, каза още тя.

„Струва ми се, че този вот няма да свали правителството. Дори опозицията се страхува от предсрочни избори. „Воля“ няма интерес да има предсрочни избори, защото може да изпадне от следващия парламент“, заяви от своя страна проф. Антоний Тодоров.

 

 

Десислава Станева
1360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини