ДПС няма да подкрепи Емил Димитров, нямал компетентност

  • 15 януари 2020 10:10

  • 946
  • 4
©

ДПС няма да подкрепи предложението за нов министър на околната среда и водите. Сменят се само министри, но не и политиките. Няма реформи в сектора. Той няма право на толеранс и трябва да заработи в момента, в който встъпи в длъжност. Това заяви депутатът от ДПС Джевдет Чакъров от парламентарната трибуна по време на дебатите преди гласуването на предложението за нов министър на околната среда и водите, предаде репортер на Novini.bg.

Друг аргумент е, че има редица тежки проблеми, които се нуждаят от спешни мерки, за да не прераснат в кризи. „Новият министър на екологията трябва да познава много добре действията на всички институции, свързано в околната среда, както и да има добра координация“, допълни той.

Вигенин: Издигането на Емил Димитров за екоминистър е сюрреалистично

„Не само, че има водна криза в страната, но има проблем и със съхранение на отпадъците в страната. Освен това новият министър ще трябва да се заеме и с подобряването на качеството на въздуха в България. Той трябва да се справи и с наказателната процедура пред която е изправена страната ни във връзка с опазването на защитените зони. Има много притеснителни компоненти в доклада на Сметната палата“, посочи Джевдет Чакъров.

„В момента МОСВ има нужда от министър, който да е добър администратор, за да има адекватно управление на водите у нас. Има тенденция на обезводняване. Преди това имаше наводнения, което налагаше да се освободят обемите на водоемите. Всичко това изисква добра компетентност, но според нас, той няма такава. Трябва да се довърши и водната реформа, която се забави“, коментира представителят на ДПС.

Александър Ненков: Смяната на министър не бива да е кой знае каква новина

Депутатът от НФСБ Славчо Атанасов от поиска реплика. „Животът е сложен. Основният Ви аргумент е, че г-н Димитров не е експерт. Личността определя длъжността. За да заемеш един висш пост трябва добре да администрираш“, подчерта той. И даде за пример други министри на поста, които не са били такива. По думите му аргументите на ДПС са несъстоятелни.

„Г-н Димитров ще има достатъчно експерти в министерството. Неговата работа е да организира този потенциал. Димитров има безупречна компетенция“, припомни Атанасов.

Ивелина Василева: Задачата на Емил Димитров е тежка

Чакъров отговори, че успехът на един министър е успех и за всички нас. „Ние ще бъдем максимално критични към всички негови политики, които не съответстват на европейските норми. Експертизата е необходима. Добрите екологични политики са важни за всички нас“.

Атанасов допълни, че няма да коментира политическо изказване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
946 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.01.15 | 11:43

4

И без ДПС се съмна

2020.01.15 | 11:23

3

ДПС е създадена да мъти водата в бг и да събаря правителства.Като чели незнаем ДС на какво са способни!!!

2020.01.15 | 11:21

2

Емил е достоен човек и ще свърши прекрасна работа.Дпс не обича достойните хора!!Явно иска да пречи!!!

2020.01.15 | 10:48

1

shto bre dps da ne bi ciganskiat premier da ima kompetentnost pak vi krade uspeshno vece 10 godini bez da e kompetenten.

Добави коментар

Водещи новини