Имаме ли право да вкарваме болнични отпадъци?

  • 09 януари 2020 16:57

  • 843
  • 2
Имаме ли право да вкарваме болнични отпадъци?
© Getty Images/Guliver (архив)

Нямаме право да изгаряме отпадъците от чужбина без да ги изгаряме или да ги депонираме. Това заяви експертът по околната среда Рашид Рашид в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

"Министерството на околната среда и водите държи данните за вноса на боклука, а в момента се изисква от фирмите допълнителна информация", каза още той.

"Всички предприятия имат видеонаблюдение от пещите и депата с отпадъци. Тези записи могат да се предоставят за преглед", допълни Рашид.

"Фирмите не могат да вкарват пластмаса, например с цимент. Практика е да не се описват вярно пратките с боклуци", разкри той. 

"По закон болнични отпадъци не могат да се внасят. В София има инсинератор за унищожаване на такъв вид отпадъци. Друг подобен в страната няма, за да можем да си позволим да вкарваме болнични отпадъци", завърши Рашид Рашид. 

Агенция „Митници“ отговори на БСП за болничния отпадък

Последвайте канала на

Радина Лазарова
843 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ивайло

2020.01.11 | 09:55

2

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

kaka

2020.01.09 | 22:16

1

"Нямаме право да изгаряме отпадъците от чужбина без да ги изгаряме или да ги депонираме.."
Kо каза, ко?!?

Добави коментар

Водещи новини