Масови проверки в София заради мръсния въздух

  • 09 януари 2020 12:24

  • 400
  • 0
Масови проверки в София заради мръсния въздух
© Булфото (архив)

Екипи на Столичния инспекторат извършват проверки за източници на замърсяване на въздуха с прахови частици от строителни обекти, автосервизи, пунктове за смяна на гуми, площадки за изкупуване на отпадъци, цехове за производство на мебели, както и за горене на отпадъци на открито. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От началото на годината до 8 януари са извършени 139 проверки, а само за последния месец на миналата година проверките са над 1000.

Инспектори от Столична община съставиха 8 акта на източници на замърсяване на въздуха

От началото на новата година екипите са съставили 10 акта за установяване на нарушения, от тях 9 са за установяване на строителна техника със замърсена ходова част. Общо 5 глоби са наложени при проверки на автосервизи и пунктове за смяна на гуми, като за последната седмица са проверени 30 броя обекти.

Тази седмица също над 300 автомобилни гуми, нерегламентирано изхвърлени в района на Виетнамските общежития, са събрани и извозени до определените за този тип отпадък места. Извършени са проверки за чист външен вид на транспортните средства на фирмите, изпълняващи дейностите по почистване на града и са наложени 32 санкции.

Екипи на Столичния инспекторат са извършили над 50 проверки за източници, замърсяващи въздуха

По сигнали на граждани са направени проверки за горене на отпадъци в частни имоти в районите Сердика, Овча купел, Красна поляна, Слатина, Триадица, Нови Искър, Лозенец.

За месец декември на 2019 г. са направени общо 1 101 броя проверки. Установени са нарушения, свързани с горене на отпадъци на открито, и са съставени 15 акта и са наложени 12 глоби. Проверките ще продължат и през днешния ден.

Повече за стойностите на ФПЧ и времето може да следите ТУК

Последвайте канала на

Радина Лазарова
400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини