Инспектори от Столична община съставиха 8 акта на източници на замърсяване на въздуха

  • 18 декември 2019 17:50

  • 523
  • 1
Инспектори от Столична община съставиха 8 акта на източници на замърсяване на въздуха
© Булфото (архив)

При извършени проверки за източници на замърсяване на атмосферния въздух през днешния ден екипите на Столичен инспекторат съставиха 8 бр. акта за установени нарушения.

Проверени са строителни обекти, автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми. Извършени са и проверки за горене на отпадъци на открито. Екипите провериха 33 строителни обекти в районите "Красно село", "Изгрев", "Студентски", "Лозенец" и "Витоша", където са съставени 7 акта за установени нарушения.

Столична община: Не използвайте личните си автомобили

Проверени са общо 28 автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми и за горене на отработено масло. За горене на отпадъци на открито в район "Подуяне" е съставен акт на ул. "Дан Колов“.

Очаква ни отново мръсен въздух в София, утре въвеждат безплатни буферни паркинги

Съвместно с район "Красна поляна" и екипи на 3 РУ - СДВР бяха извършени проверки  в района на  бившите виетнамски общежития  на ул. „Рижки проход“ . Иззети и извозени за депониране са 4 камиона  отпадъци, подготвени за горене.  Утре акцията по извозване на отпадъци ще продължи. През този месец при проверки в жилищата са съставени и 11 акта, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Най-точните данни за замърсеността на въздуха може да намерите тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
523 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2019.12.18 | 18:32

1

Следващия път роуминга трябва да си скрие горивото по-добре.

Добави коментар

Водещи новини