Отслужват водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия

  • 06 януари 2020 07:28

  • 327
  • 0
Отслужват водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия
© Булфото (архив)

Традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия ще бъде отслужен от свещенослужители на Българската православна църква на 6 януари 2020 г., понеделник, пред паметника на Незнайния воин в София. На него ще присъстват министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

Водосвет ще бъде отслужен на знамената-светини на Шести пехотен Търновски полк, Тридесети пехотен Шейновски полк, Двадесет и трети пехотен Шипченски полк, Тринадесети пехотен Рилски полк, Двадесет и пети Драгомански полк, Петнадесети пехотен Ломски полк, Двадесет и четвърти пехотен Черноморски полк и щандарта на Първи конен полк, както и на бойните знамена на Националната гвардейска част, Военната академия „Г. С. Раковски“, военните формирования 44 510 – София, 22 320 – Божурище, 24 900 – Враждебна, 28 860 – Горна Малина, 42 600 - Мусачево.

Днес почитаме Богоявление

На водосвета в София ще присъстват още президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, висши военни, народни представители, представители на местната власт, на военнопатриотичните съюзи, общественици и граждани. Богоявленският водосвет ще бъде отслужен и във всички гарнизони на Българската армия. Началото на водосвета в София е от 11.00 ч. на 6 януари 2020 г. пред паметника на Незнайния воин, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини