Панов с важна новина за кредитния рейтинг на Велико Търново

  • 02 януари 2020 15:22

  • 500
  • 1
Панов с важна новина за кредитния рейтинг на Велико Търново
© Фейсбук

Кметът на Велико Търново Даниел Панов се похвали с високия кредитен рейтинг на града. Той обяви, че оценката е BBB-, а перспективата е оценена като стабилна.

"Тази оценка за финансовата стабилност и предвидимост е много важен фактор, насърчаващ привличането на инвестициите. (...) Кредитният рейтинг на общината е BBВ-, а Спрямо средните нива за страната и стойностите за останалите областни градове, по редица разгледани показатели Велико Търново се позиционира много добре, се посочва в доклада на Българската агенция за кредитен рейтинг", заяви Панов.

Кметът Даниел Панов разкри проектите на 2020 г. за Велико Търново

"Оценката отчита повишената икономическа активност във Велико Търново и общината, ниската безработица, ръста на инвестициите и туризма, благоприятната демографска ситуация, доброто инвестиране на европейските средства", добави още великотърновският кмет.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
500 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
На гол тумбак

2020.01.02 | 23:25

1

Чифте пищови! За какъвто и да набедят, другарю Панов - свинята си е свиня, такава каквато си и ти! И понеже всички псевдопатриоти сте по- низши и от свинете, ще ви кажа! Не се знае, дали следващата Коледа няма да се окаже по- близо от обичайната!

Добави коментар

Водещи новини