Гледай на живо

Очаквайте в 18:00 часа: ЦСКА 1948 - Славия и Царско село - Струмска слава

Почина Силва Зурлева

01 януари 2020 12:59

Почина Силва Зурлева
© Булфото
32342 0

Внезапно почина известната журналистка Силва Зурлева. Тя е издъхнала в къщата си в благоевградското село Ковачевица тази сутрин.  Причината за смъртта ѝ към момента не е ясна.

Зурлева е бивш член на Борда на директорите на Нова телевизия. Тя е български филолог и журналист. Завършила е СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература.

Почина проф. д-р Драгомир Драганов

Университета завършва със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема „Морето в съвременната гръцка поезия“. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др. Нейно е рекламното послание „Делта – връх на сладоледа. Първо в София, а после и в други градове“.

От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 е член на Управителния съвет. Напуска телевизията на 8 май 2019 г.

Екипът на Novini.bg изказва съболезнования на роднините и близките на Силва Зурлева. 

Novini.bg
32342 0

Свързани новини

Водещи новини