По 100 касови апарата се свързват на ден с НАП

  • 28 март 2012 11:05

  • 814
  • 0
По 100 касови апарата се свързват на ден с НАП
©

През последната седмица по 100 касови апарати на ден от Русенска област са били свързвани с информационната система на НАП и в региона те са вече 6 416 броя.

Първо със сървърите на приходната агенция, а след това с отвъдното ще контактуват 2 гадателки и ясновидки. С това ще започват работа и 2 дискотеки, 170 ресторанти и 340 питейни заведения. Интересно, че почти толкова са и изрядните обектите, но за възстановяване на здравето – 336 за медицински услуги и 132 за продажба на фармацевтични продукти. Най-много са магазините за хранителни стоки – 841 бр., които са изградили дистанционна връзка на фискалните си устройства. Сред най-често посещаваните в ежедневието търговски обекти, направили също това, са 41 месарници, 44 хлебарници, 45 железарии, 64 цветарници, 67 павилиони за закуски, 97 плод-зеленчука, 127 автосервизи и 228 фризьорски салони и козметични ателиета.

По информация от русенското представителство на Асоциацията на дистрибуторите на фискални устройства всички подадени до момента заявки за свързване на касови апарати с НАП ще бъдат изпълнени. Според техните експерти, ще остане минимален контингент търговци, които традиционно ще чакат удължаване на срока.

До 31 март всички собственици на обекти, в които работят фискални устройства, трябва да ги свържат с НАП. Дотогава и всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си. Следващата седмица започват масирани проверки от екипи на приходната агенция и инспектори ще налагат глоби от 500 лв. и ще запечатват търговски обекти при неизпълнение на изискването.

Последвайте канала на

Десислава Станева
814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини