НСО преустановява вътрешния обмен на документи на хартиен носител

  • 27 декември 2019 15:44

  • 608
  • 0
НСО преустановява вътрешния обмен на документи на хартиен носител
© Google Maps

Националната служба за охрана (НСО) преустановява обмена на документи на хартиен носител във вътрешния документооборот на институцията, съобщават от службата.

Мярката има за цел да повиши ефективността на административния обмен, драстично да ограничи разходите за консумативи и канцеларски материали, както и да повиши компетентността на служителите на НСО за работа в цифрова среда.

На близо 40 000 преписки и стотици хиляди страници възлиза средногодишният вътрешен документооборот на НСО.

Шефът на НСО: Искането службата да се закрие е несъстоятелно

От началото на 2020 година съставът на охранителната служба ще обменя документи изцяло в електронна среда чрез системата „Акстър Офис“. От ноември 2018 г. Националната служба за охрана вече обменя документи с други административни структури в съответствие с единния технически протокол, утвърден от председателя на Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) и чрез Средата за електронен обмен на съобщения, поддръжана и развивана от ДАЕУ.

С преустановяването на вътрешния хартиен обмен НСО е една от първите структури в сектор „Сигурност“, която преминава към изцяло цифров обмен на документи. Стъпката е и в синхрон с разпоредбите за електронния обмен на документи в Наредбата за общите изисквания към информационните системи, регистрите и електронните административни услуги.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини