БСП- Казанлък: Общината крие финансовото състояние на предприятието по чистота

  • 19 декември 2019 16:13

  • 285
  • 1
БСП- Казанлък: Общината крие финансовото състояние на предприятието по чистота
© БСП

Съветниците на БСП се противопоставиха на  мотивите за двойното увеличение на такса-смет за жителите в община Казанлък днес на заседание на Общинския съвет, на което промилите на таксата станаха 4  за жителите на града и 6 промила за селата.

От левицата приканиха  коалицията в местната власт ГЕРБ-ДПС-„Алтернатива за гражданите“ да вземе пример от съседни общини, където управляващите се отказаха от това увеличение и напомниха, че в национален мащаб има практика за плавно покачване на таксата, а не повишение с 200%, както днес  реши казанлъшката управленска коалиция.

Увеличават двойно такса "смет" в Казанлък

От БСП предложиха сформиране на временна комисия в местния парламент, която да извърши проверка и контрол на дейността на общинското предприятие по чистотата. То управлява многомилионен бюджет и обслужва сметосъбирането, а отскоро е с нов директор и не е ясно нито на Общинския съвет, нито на данъкоплатците какво финансово състояние е заварил. 

Според БСП, администрацията на кмета Галина Стоянова симулира дефицит в бюджета на предприятието, като занижава умишлено приходите в представената пред съветниците план-сметка.

 Групата от деветима съветници-социалисти се позова на примери от германски град, където таксата за битови контейнери е два пъти по-ниска отколкото в Казанлък.

От БСП предложиха инвестициите в сметосъбирането да бъдат включени в Инвестиционната програма на Общината, а не да се натоварват казанлъшките данъкоплатци допълнително.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
285 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.19 | 17:57

1

Тя стоянова ако има малък ще вдигне такса смет 20 пъти .И паяка ще обикаля денонощно.

Добави коментар

Водещи новини