Над два часа обсъждаха предстоящото увеличение на местните данъци в Община Ловеч

  • 16 декември 2019 20:30

  • 1136
  • 0
Над два часа обсъждаха предстоящото увеличение на местните данъци в Община Ловеч
© Община Ловеч

Обществено обсъждане на проекта на наредба за изменение и допълнение на Наредба за местните данъци се проведе вечерта на 16 декември в Община Ловеч.

Срещата водеше заместник-кметът Цветан Георгиев, участваха и други представители на администрацията, общински съветници от различни партии, граждани. Предлага се 10 % увеличение на данъка на МПС, който сега е на минималната граница. Очакваните постъпления от това за 2020 година са около 1 400 000 лева. Предлага се увеличението на данъка върху недвижимите имоти да стане 2.2 промила върху данъчната оценка. Тук максималното ниво може да е 4.5 промила, така че предложението е в златната среда. Очакваните постъпления за 2020 година са около 1 250 000 лева.

Можем да спестим до 500 лв., ако платим данъците си в определен срок

Над два часа продължиха изказванията по проекта, като се чуха разнородни оценки. Разговорът много често влизаше в ненужни подборности, а и нямаше необходимата чуваемост между най-крайните позиции. В един момент най-големите критици на проекта напуснаха залата, а останалите спорещи страни в крайна сметка стигнаха до съгласието, че позицията на Община Ловеч е балансирана и най-добрата за ситуацията. Документът тепърва ще бъде обсъждан от общинските съветици и подложен на гласуване, съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1136 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини