Можем да спестим до 500 лв., ако платим данъците си в определен срок

До 5 на сто или до 500 лв. от данъка за довнасяне може да използват гражданите, подали годишните си данъчни декларации до 31 март 2020 г., напомня NOVINI.BG дни преди да започне новата 2020 година и да стартира данъчната кампания.

Дължимият данък върху доходите, определен с годишната данъчна декларация, се заплаща до края на април на годината, следваща годината на придобиване на дохода, пояснява НАП. 

Плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на НАП на следващия работен ден.

Броени дни остават до крайния срок, в който може да се плати корпоративният данък

Има ли отстъпки?

5% за подаване на декларацията по електронен път в срок до 31 януари на следващата година (с ПИК или подписана с електронен подпис), но не повече от 500 лв., ако към момента на подаването ѝ лицето няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и данъкът за довнасяне е внесен в срок до 31 януари.

Как се плаща?

По интернет. Най-лесно, бързо и без такси можете да платите своите задължения по интернет.

Без такси с дебитни и кредитни карти. 

Във всеки банков офис с платежно нареждане за плащане към бюджета.

По пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета.

С вносна бележка – на банково гише в офис на НАП. В повечето офиси на НАП са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите, осигурителни вноски и здравноосигурителни вноски от физическо лице, което не е едноличен търговец - при плащане от банково гише в офиса на НАП по постоянен адрес на физическото лице не се събират такси.

Как се попълва платежно нареждане и пощенски запис?

Данъците се заплащат по банковите сметки на НАП. За  физическите лица това е сметката на дирекцията по постоянния им адрес. Клиентите на НАП трябва да знаят, че при попълване на платежни нареждания към бюджета за плащане на данък върху доходите се попълва код за вид плащане 11 00 00.

Помощ?

Помощ при попълването на платежните нареждания и пощенските записи, както и повече информация за плащането на данъци, може да получите на телефона за данъчна информация 0700 18 700 (на цена, съгласно тарифата на Вашия телефонен оператор). Въпросите си можете да зададете и във всеки офис на НАП.

Коментари

  1. 2019.12.18 | 09:28

    Пиши на кирилица,не прави икономия от инсталацията й.

  2. 2019.12.16 | 16:06

    Това е оксиморон! Какво означава "да спестиш" когато даваш. Може да се пести само гогато не се дава. :)

  3. 2019.12.16 | 11:39

    smeshnici tova se otnasia samo za grobarskite milioneri te mogat da spestiat po 500 leva ia mi kajete kolko normalni hora imat imoti za da plashtat 10000 leva danaci da spestiat 500 leva.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет