Фандъкова доволна от системата за видеонаблюдение в София

  • 27 март 2012 11:44

  • 531
  • 0
Фандъкова доволна от системата за видеонаблюдение в София
©

Днес кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска провери работата на Оперативния дежурен център по приемане на сигнали от национален телефон за спешни повиквания 112 и реакцията на съответните служби в Столичната община.

Тя поясни, че системата за видеонаблюдение позволява получаването на бърза и точна информация към ръководството на Столична община по събития и инциденти, случили се на територията на София.

Оперативният дежурен център е създаден през март тази година. Центърът обединява работните места на дежурния на Общинска полиция, оперативния дежурен по Съвета за сигурност на Столичната община, видеонаблюдението на паркове, градини и учебни заведения, както и на „Национална система 112”.

Целта на Оперативния дежурен център е да бъде намалено времето за реакция между подаването на сигнала, проверката и последващите действия. Ежедневно от телефон 112 се получават между 50 и 60 сигнала, които се подават към съответните общински структури за изпълнение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
531 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини