Изплащат социалните помощи за ноември преди празниците

  • 13 декември 2019 17:04

  • 1827
  • 0
Изплащат социалните помощи за ноември преди празниците
© Novini.bg

Всички социални помощи за ноември ще бъдат платени преди коледните празници, увериха от Агенцията за социално подпомагане. Хората, които вземат парите си чрез Български пощи, могат да ги получат до 20 декември включително.

Това е последният ден на плащане през пощенските станции, каза Виктория Тахова, заместник-директор на Агенцията, цитирана от БНР: "Плащането вече започна и то върви в "Български пощи", от 13-о до 20-о число. Ще се постараем всички помощи да бъдат изплатени преди празниците, за да могат хората да ги ползват целево. Всички социални помощи, които се изплащат в "Български пощи", останалите хора, които са заявили плащане по дебитна карта, вече трябва да са заредени техните карти. Тези, които получават в "Български пощи", трябва да отидат и да получат средствата си. Ако не, ще бъдат депонирани в следващия месец, лицата няма да ги загубят".

Над 11 700 души ще получат хранителни помощи в Сливенско

252 000 заявления за отпускане на помощи за топло са одобрени през настоящия отоплителен сезон. Това е с 51 000 повече от миналата зима. Общата сума за петте студени месеца от ноември до март е 465 лева, тя вече е преведена авансово на всеки одобрен. 

Парите тази година са с 92 лева повече от предходната, тъй като се покриват 500 киловатчаса електроенергия на месец, при новите по-високи цени на тока.

Раздават храна на нуждаещите се в Кърджалийско

Последвайте канала на

Novini.bg
1827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини