Ръководството на Министерството на отбраната проведе среща с представители на военно-патриотичните съюзи, сдружения и организации

  • 09 декември 2019 14:58

  • 1001
  • 1
Ръководството на Министерството на отбраната проведе среща с представители на военно-патриотичните съюзи, сдружения и организации
© Министерство на отбраната

Военнослужещи от резерва и запаса и български граждани бяха наградени днес, 09 декември, със заповеди на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и на началника на отбраната генерал Андрей Боцев за принос към военно-патриотичното възпитание, укрепването на сигурността и отбраната на страната и за осъществяване на военно-патриотична дейност.

Това стана на традиционната предколедна среща на ръководството на Министерството на отбраната с членове на военно-патриотичните съюзи, сдружения и организации, която се проведе в Централния военен клуб в София. Наградите връчиха заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. От името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов заместник-министър Атанас Запрянов поздрави членовете на запасното войнство. „Оценявам значимостта на вашия патриотизъм, родолюбие и достойнство по време на вашата служба в редовете на Българската армия през различните периоди от нейното изграждане и развитие“, заяви той. Заместник-министър Запрянов подчерта, че благодарение на всеотдайността на ветераните все още е жива връзката между българския народ и армията, а ръководството на Министерството на отбраната намира опора в натрупания от тях ценен опит, експертиза и оценка за актуалното състояние на Българската армия и бъдещото й развитие.

Каракачанов: Морското училище е еталон за висше учебно заведение и за военно училище не само в България

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов благодари на представителите на военно-патриотичните съюзи за техните заслуги към страната, за самоотвержеността им и активната позиция по проблемите на развитието на Въоръжените сили. Той подчерта, че през последните години за отбрана се отделят повече средства и ресурс. „Нашата задача – на военното ръководство и на офицерите, сержантите и войниците, е да превърнем този ресурс в модерни отбранителни способности“, заяви вицеадмирал Ефтимов, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Каракачанов: Две са подадените оферти за строеж на новите кораби за ВМС

В слово-отговор доц.д-р Иван Сечанов, председател на Съюза на ветераните от войните в България, изрази задоволството от дългогодишните добри контакти с Министерството и неговите структури. Той съобщи, че Съюзът на ветераните от войните е изпратил предложение за учредяване на национален инициативен комитет за честване на 75 г. от края на Втората световна война, като желанието на Съюза е инициативният комитет да бъде оглавен от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1001 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.09 | 15:35

1

КОЛКО ПАТРИОТИЧНИ МОГАТ ДА БЪДАТ СЪВЕТСКИТЕ АГЕНТИ?

Добави коментар

Водещи новини