Служителите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“ със стачна готовност

Служителите на Изпълнителната агенция  "Автомобилна администрация“ обявиха стачна готовност. Те заплашиха, че ще спрат работа веднага след Нова година и ще създадат транспортен хаос, ако не получат двойно увеличение на заплатите си.

Инспекторите от ДАИ протестират и срещу лошите условия на труд. В администрацията работят около 400 служители. Една от тях е Антоанета Попова, чиято брутна заплата е 700 лева. Толкава получават и колегите ѝ в системата, предаде Нова телевизия.

Автоинструктори готвят национален протест

„На ръба сме наистина. Цените се вдигат постоянно.  Трудно се издържаме”, сподели тя.

Служителите на ДАИ са изпратили вече декларация да премиера, министъра на финансите и на транспорта с искане от началото на следващата година трудовите им възнаграждения да се увеличат двойно.

Без инструктор в колата при изпита за книжка

От година и половина служителите в държавната агенция твърдят, че не са получавали средства за работно и униформено облекло. Настояват и за заплащане на извънредния труд. В много от административните помещение на Дунав мост условията са мизерни. Принудени са да носят от вкъщи бюра и столове.

От транспортното министерство съобщиха, че заплатите ще бъдат вдигнати с 10 %. Отпуснати са вече над милион и половина лева за работно облекло и ремонт на помещенията.

Коментари

  1. 2019.12.03 | 22:37

    Малко ли са им рушветите

  2. 2019.12.03 | 21:49

    Щом дойде време на тази сган от митничари и дааджийй да са им малки заплатите има надежда да се оправим ,,,,, каква работа вършите ВИЕ кърлежи непотребни за да искате заплати ?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет