ЕАЦС организира кръгла маса на тема: 30 години демокрация

  • 02 декември 2019 10:28

  • 216
  • 1
ЕАЦС организира кръгла маса на тема: 30 години демокрация
© ЕАЦС

Кръгла маса „Тридесет години демокрация – откъде започнахме, какво постигнахме и къде искаме да бъдем?“ организира Евро-атлантическият център за сигурност на 3 декември от 18 ч. в хотел Хилтън, зала „Мусала 1“.

През призмата на настоящето, заедно с политологa Огнян Минчев, разследващия журналист Христо Христов, социалния антрополог Харалан Александров, експерта по международни отношения Румен Кънчев, икономиста Красен Станчев и историка Евелина Келбечева ще бъде направен конструктивен преглед на периода на прехода.

Събитието ще събере представители на академичните среди, неправителствения сектор, общественици, интелектуалци, съвременници и активни фигури от времето на прехода, дипломати, политици и граждани за един искрен и открит дебат по темата.

Цветанов пред NOVINI.BG: ГЕРБ допуска грешки заради липсата на алтернатива

Тази година се отбелязва тридесетата годишнина от падането на Берлинската стена – най-добрият повод да преосмислим заедно българския преход, научените уроци, отвоюваните ценности, и общата нишка, събираща всички демократично мислещи хора в страната – дълбоката убеденост, че евро-атлантическата принадлежност на България е без алтернатива.

Евро-атлантическият център за сигурност (ЕАЦС) е независима, надпартийна неправителствена организация, основана на 16 септември 2019 г. Мисията на центъра е да допринесе за индивидуалната и колективна сигурност в транс-атлантическото пространство, да окуражи и засили международното и регионално сътрудничество в сектор сигурност. Учредител и председател на Управителния съвет на ЕАЦС е Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
216 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ах, недей

2019.12.03 | 19:47

1

Само като видиш участниците в тази среща ... и ти е ясно как, какво и колко вярно и честно ще се говори там... Не им ли е ясно на тези ... че с изтритите си приказки и похвати предизвикват меко казано антипатия заради изопачаване на истините и безпомощната "услужливост" ...

И неистовата, вулканична, яростна непрекъсваща злоба и закани, зле прикриван махленски манталитет, злоба, злоба, злоба.
Ужасяващ език на омразата.
А доста от присъстващите бяха и партийни членове на БКП!!! Други - храненици и слуги на БСП. И са си запазили стремежите за единственост, само те, и само те, но в новобоядисани дрешки.
Е, как да им вярваш на ценностите?????

Добави коментар

Водещи новини