Експерт за оставката на Бисер Петков: Борисов натисна грешния клапан

  • 02 декември 2019 08:58

  • 2774
  • 1
Експерт за оставката на Бисер Петков: Борисов натисна грешния клапан
© Кадър: БНТ

За мен лично поисканата оставка на Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  е изпускане на напрежението, но в този случай премиерът Борисов натисна грешния клапан. Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  е единственият министър, който бе на мястото си, защото е специалист и с него се говореше на базата на аргументите. Това сподели в сутрешния блок на БНТ финансовият експерт Мика Зайкова по повод оставката на социалния министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

,,Не се прави така, защото виждаме, че хората защитават този министър, виждаме майките на деца с увреждания. Не става чрез изпускане на пара, а трябва анализ на състоянието, трябва да се направи оценка на въздействието и едва след това да се взимат такива решения'', допълни тя.

По отношение на въпросът с болничите Зайкова посочи, че това е въпрос на контрол от страна на социалното министерство, министерството на здравеопазването и НОИ.

,,Оставката на Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  не ме изненада. Тя е една палиативна грижа и няма да реши проблемите в социалната сфера. Изгоря един кадър, който се е опитал да направи нещо, но не получи нужната политическа подкрепа'', обясни по темата здравният икономист Аркади Шарков.

Иван Нейков за оставката на Бисер Петков: Той беше свой сред чужди

По думите му най-големият проблем с болничните е, че към момента липсва електронна отчетност за тях.

,,Предстои да разберем дали е поставена докато приключи мандата, или да извърши някаква реална реформа'', каза Шарков за Деница Сачева, която е спрягана за новия социален министър.

Последвайте канала на

Novini.bg
2774 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Динозаври брат

2019.12.02 | 09:42

1

Тая бабишкера (от преди втората световна война ) що не си гледа внуците и правнуците ами тръгнала на всеки ум(акъл) да дава :)

Добави коментар

Водещи новини