Патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел у нас Йорам Елрон

  • 28 ноември 2019 14:51

  • 173
  • 0
Патриарх Неофит се срещна с новия посланик на Израел у нас Йорам Елрон
© Българска православна църква

Българският патриарх Неофит се срещна днес с новия посланик на Израел у нас Йорам Елрон, съобщиха от Българската патриаршия.

Посланик Елрон е благодарил за честта да се срещне с предстоятеля на Българската православна църква. Той е благодарил за голямата историческа роля, която Българската православна църква е изиграла при спасяването на еврейския народ по време на преследването му от средата на миналия век.

Патриарх Неофит е изтъкнал добрите взаимоотношения с еврейската общност у нас, както и тези между българите и евреите като цяло. Той е споделил, че двама български предстоятели - екзарх Стефан и патриарх Кирил, са определени като Праведници на света.

Патриарх Неофит се надява един ден сънародниците ни от САЩ да се приберат

В края на приема патриарх Неофит е благопожелал успешен мандат и добро служение на новия посланик на Израел у нас, изразена е била надежда и за бъдещи срещи. В срещата са участвали също Мелнишкият епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, и иконом Николай Георгиев - началник на отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
173 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини