Лекари от Варна спасиха малко дете след задавяне

  • 25 ноември 2019 08:47

  • 1501
  • 0
Лекари от Варна спасиха малко дете след задавяне
© Getty Images

Лекарски екипи от УМБАЛ „Света Марина“ във Варна спасиха малко дете от сигурна смърт, пише "Монитор".

При хранене то се задавило и чуждо тяло попаднало в бронхитите му. Детето е постъпило в болницата със задушаване, става ясно от публикация във Фейсбук. Новината за това е публикувана на страницата на Центъра за спешна медицинска помощ.

„Браво на всички спешни екипи, борили се и спасили живота на това хлапе във Варна! Спасения живот не е скандал, не е сензация. Спасеният живот е просто част от ежедневието ни на медици“, пише авторът на поста и призовава „Запомнете имената на тези хора!“

8-годишно дете се задави с хотдог и почина по време на фестивал

По-надолу посочва и имената на лекарите, спасили детето.

„Браво на операционния екип от УНГ доц. Илиев, д-р Керимов, д-р Давидов, от КАИЛ - д-р Джелилов, д-р Илиева, д-р Михайлова, медицинските сестри Шакир, Горанова и Перфенова, операционните сестри Мицева и Авджиева, както и санитар Ненчева. Към спасителите трябва да се прибави и екипа на Детски спешен кабинет и Детска клиника, както и екипите насочили и транспортирали детето“, се посочва още в поста. Детенцето се хранело, когато при вдишване част от закуската му попаднала в белия дроб. В публикацията са добавени и снимки, на които се вижда и какво е било извадено от белия дроб на малкия пациент.

Последвайте канала на

Novini.bg
1501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини