Протести пак блокират София

  • 25 ноември 2019 07:03

  • 1509
  • 2
Протести пак блокират София
© Булфото (архив)

Поредни два протести ще блокират София тази вечер. Очаква се движението в центъра на столицата да бъде затруденено в късния следобед.

Един от протестите е на движението "Системата ни убива" и ще започне в 18.30 ч. Оттам са предвидели автошествие, които да тръгне от площад "Народно събрание". Недоволните от избора на лидера на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 за зам.-председател на Народното събрание ще преминат и до Орлов мост.

Цвета Караянчева подкрепи избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС

Движението "Системата ни убива" е на майките с деца с увреждания, които влязоха в остър спор със Симеонов преди година, когато той ги обиди в качеството си на вицепремиер. Това наложи и неговата оставка от кабинета. Сега майките смятат, че недопостимо такъв човек да заеме важен пост в Народното събрание. Към техния простест пък се очаква да се включат и много обикновени граждани.

Другият протест в София по същото време феминистки организации организират шествие под надслов "Докато има насилие, борбата продължава". То е по повод Международния ден на ООН за борба с насилието над жени.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1509 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Добрева

2019.11.25 | 17:31

2

Браво на МАЙКИТЕ!
Ами прави са жените! Само помислете! Това са 240 излишни хрантутника и безделника! !!!
А гербеските тролове наскачаха срещу майките! Вие майки нямате ли ?

2019.11.25 | 07:34

1

Аман от тия МАЙКИ,кой ще ви гледа децата докато висите пи площадите,Симеонов е прав като ви нарече кресливи майки.Успех Симеонов

Добави коментар

Водещи новини