Благотворителната инициатива "Бъди човек" стартира в Разград

  • 21 ноември 2019 11:25

  • 199
  • 0
Благотворителната инициатива "Бъди човек" стартира в Разград
© gettyimages

Благотворителна акция в помощ на възрастни хора започва в Разград. Градът става за първа година част от инициативата "Бъди човек" благодарение на група млади хора, които се обединяват около идеята да зарадват за предстоящите празници самотни и пенсионери с ниски доходи с хранителни продукти.

Главните организатори - Нергис Скендер и Айлин Джеляйдинова, споделят че всеки желаещ може да дари продукти от първа необходимост или ваучери за пазаруване. Дарените продукти ще бъдат разпределени в индивидуални пакети, с които да стоплим сърцата на самотните възрастни хора. Те ще бъдат раздадени на 21 декември. Тогава доброволците в инициативата ще отнесат пакетите при пенсионерите, на които са решили да подадат ръка, обясни Скендер пред БТА.

 

В Харманли се разкрива нова социална услуга за 65 потребителиТя добавя, че даренията започват да се приемат в пункта, разположен на втория етаж на сградата на автогарата, от 23 ноември. Организаторите призовават всеки да се огледа в блока, на улицата, на пазара, на пейките в градинките, в пощата на опашката за пенсии, за нуждаещи се хора, на които да подари радост и внимание за коледните и новогодишните празници.

Очакванията им са кампанията да достигне до повече домове, за да могат възрастните хора, чрез тази протегната ръка, да имат възможност да усетят празниците с нотка оптимизъм и с чувството, че не са забравени.

Няма нищо по-човешко от това да дарим храна, любов, внимание и грижа на възрастен човек в нужда, казват участниците в благородната кауза.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини