В Плевен ученици организират шествие по улиците под мотото "Спри! Да спасим живот"

  • 19 ноември 2019 11:10

  • 135
  • 0
В Плевен ученици организират шествие по улиците под мотото "Спри! Да спасим живот"
© Pixabay

В Плевен ученици организират шествие по улиците под мотото "Спри! Да спасим живот!". Инициативата ще се състои утре и е в памет на жертвите от пътни произшествия. Това съобщиха инициаторите от Професионалната гимназия по механоелектротехника в Плевен.

Учениците и учителите на гимназията първо ще се срещнат с плевенския журналист Георги Стоянов, който е автор на книгата "Останете живи", посветена на темата за войната по пътищата. След това от 14.30 ч. заедно с него младите хора ще тръгнат на поход в памет на загиналите при пътнотранспортни произшествия.

Маршрутът е от сградата на гимназията по улиците "Климент Охридски", "Кирил и Методий" и "Димитър Константинов" до централното плевенско кръстовище пред сградата на Съдебната палата.

Там шествието ще спре движението с триминутно мълчание върху пешеходните пътеки, на които ще бъдат положени цветя в памет на загиналите по пътищата.

Организаторите на проявата са категорични, че безопасността на движението е отговорност и мисия на всички граждани, а не само на отделни организации и институции.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
135 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини