Сухопътните войски отбелязват своя боен празник

  • 18 ноември 2019 17:04

  • 506
  • 0
Сухопътните войски отбелязват своя боен празник
© Булфото (архив)

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участват утре, 19 ноември, в събранието по повод празника на Сухопътните войски.

Тържеството ще започне в 10.00 ч. в киносалона на Военна академия „Г.С. Раковски”. Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов ще наградят военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски, отличени за проявен висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения.

Военните формирования от Сухопътните войски отварят врати по повод своя боен празник

Преди 134 години - на 19 ноември 1885 г., българската пехота провежда решително победно сражение при Сливница по време на Сръбско-българската война. Това е първата голяма победа на войската след възстановяването на българската държава през 1878 г. С победата в Сръбско-българската война е защитен актът на Съединението между Източна Румелия и Княжество България и правото на българския народ да живее обединен и свободен.

Младежи, завършили курс по начална военна подготовка, положиха военна клетва в Плевен

Датата 19 ноември е определена за празник на Сухопътните войски с решение на Министерския съвет през 1992 г., съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини